Előkészítés

CTP

Heidelberg Suprasetter A75 típusú thermo levilágító:
A gép két kazettás lemezbetöltővel, automata köztes papír leválasztással, online előhívással működik, B/2 és B/3 méretben.

Nyomdai előkészítésünk PDF alapú.

A beérkező PDF/X-1a fájlokat ellenőrizzük, majd AGFA ApogeeX wokflow segítségével digitális ívkilövést végzünk.
Levilágításnál hagyományos (AM)- és kristály (FM) rácsot is használunk.
A megfelelő minőségű nyomat létrehozásának érdekében az ISO 12647-2 szabvány előírásait követjük.
A nyomólemezeket rendszeresen mérőműszerrel ellenőrizzük.

Proof:

EPSON Stylus Pro 7880:
A színhelyes nyomtatáshoz kalibrált printerrel nyomtatott digitális proofot biztosítunk.

 

 

Nyomtatás

Roland 308-as nyomógép:
A B/2-es formátumú, alkoholos nedvesítésű gép képes 4+4, 2+6 és 8+0 szín egyidejű nyomtatására, ezáltal rendkívül  gyors átfutási időt tud biztosítani. A színhelyesség a nyomógépbe integrált GraphoMetronik FDM 17 mérőfejes CCI-II. színellenőrző rendszer biztosítja a teljes példányszám nyomtatás folyamán. Így a nyomatok festékezése objektíven mérhető és nyomonkövethető. 

A gép központi pultvezérléssel rendelkezik, innen történik a gép beállítása és minden szükséges korrekció is a pultról végezhető. Gyors átfutási, beigazítási időket tesz lehetővé az automatikus lemezcserélő, gumimosó és ellennyomó hengermosó berendezés.

A gép nyomtatási sebessége (nyomathordozótól függően) 10-15 ezer ív/óra. Így 8 órás műszakra vetítve akár 450.000 két oldalt nyomtatott A/4-es ív előállítására képes.

Roland 508-as nyomógép:
Egy újabb generációs nyomdagép, mely alap paramétereiben megegyezik az R308-assal. B/2-es formátum, alkoholos nedvesítés, automata lemezcserélő és mosóberendezések.

A gép szintén 8 nyomóművel, valamint egy fordítóművel rendelkezik, így képes egy menetben 8+0, ill. 4+4 szín egyidejű nyomtatására. A gép vezérlése szintén egy központi pultról történik. A folyamatos színhelyességet a Color Pilot színellenőrző és színmérő rendszer biztosítja! Az újabb műszaki megoldások és fejlesztések még gyorsabb átfutási időket tesznek lehetővé, mellyel jelentős kapacitásnövekedés érhető el a kiváló minőség mellett.

 

 

 

 

Heidelberg Speedmaster SM52 nyomógép:
A kisebb példányszámú nyomtatványok előállítására lett beüzemelve.

B/3-as formátumú, 4 szín nyomtatására alkalmas, alkoholos nedvesítésű. A gép központi pultvezérlésű, beépített EasyControl spectrális színellenörző rendszerrel. Kis formátuma ellenére a gép jelentős,
10-13 ezer ív/óra kapacitással rendelkezik.

Kötészet

Vágógépek

A nyomathordozók vágását egy Polar 92Xplus és egy Schneider Senator78 precíziós vídia késes vágógépen végezzük. Mindkét gép számítógép vezérlésű, programozható: így a visszatérő munkák vágási paraméterei eltárolhatók, és szükség esetén előhívhatóak.

Hajtogató gépek:
A nyomott ívek hajtása (készre, ill. tovább feldolgozásra) hajtogató gépeken történik, melyek a következők.

Stahlfolder KH-56:
B/2-es formátumú, félautomata berendezés, mely 6 táskával és 2 kereszthajtó egységgel rendelkezik. kapacitása: 30.000 ív/óra.

Sthalfolder TI-52:
B/2-es formátum, félautomata. 4 táskával és 1 kereszthajtó egységgel felszerelve. Teljesítménye: 30.000 ív/óra.

Stahlfolder TI-36:
B/3-as formátumú, kisebb méretű nyomatok hajtására használható. 4+4 táskával rendelkezik, és hajtogatási sebessége szintén eléri a 30.000 ív/óra teljesítményt.

Horizon CRF-362:
B/3-as formátumú, biegelő, perforáló, hajtogató gép. Főleg magasabb grammsúlyú, alacsonyabb példányszámú nyomtatványok feldolgozására alkalmas.