Előkészítés

CTP

Heidelberg Suprasetter A75 típusú thermo levilágító:
A gép két kazettás lemezbetöltővel, automata köztes papír leválasztással, online előhívással működik, B/2 és B/3 méretben.

Nyomdai előkészítésünk PDF alapú.

A beérkező PDF/X-1a fájlokat ellenőrizzük, majd Heidelberg Prinect Cockpit és Signa Station workflow segítségével digitális ívkilövést végzünk.
A megfelelő minőségű nyomat létrehozásának érdekében az ISO 12647-2 szabvány előírásait követjük.
A nyomólemezeket rendszeresen mérőműszerrel ellenőrizzük.

Proof:

EPSON SureColor P5000:
A színhelyes nyomtatáshoz kalibrált printerrel nyomtatott digitális proofot biztosítunk.

 

 

Nyomtatás

Heidelberg Speedmaster XL75-8-P
A gép B2-es formátumú, 8 nyomóművel rendelkezik, igy képes egy menetben 8+0, ill. a fordítóműnek köszönhetően 4+4 szín egyidejű nyomtatására, akár 15.000 ív/óra sebességgel. A gép vezérlése egy központi (Prinect Press Center) vezérlő pultról történik. A hatékony munkaelőkészítést és munkaváltást, a munkafolyamatok dinamikus létrehozását és végrehajtását számos automatizált gépegység segíti. Központilag lehetséges a festékezőművek, nedvesítőművek, regiszterállítók, gumikendő és ellennyomó henger mosók, valamint a levegőellátás, berakó-kirakómű és nyomóművek beállítása. A belső tároló lehetővé teszi 5000 munka adatainak elmentését és (kereső-szűrő funkcióval) újbóli előhívását. A pulton található egy automatikus színmérő (Axis Control) spektrofotométer, így biztosított az egyenletes színtartást a teljes példányszám nyomtatás során.

A nyomóművek automata (AutoPlate Pro) lemezcserélő berendezéssel rendelkeznek, valamint lehetőség van egy előfestékezés optimalizáló (Color Assistant Pro) rendszer használatára is. Ezekkel a funkciókkal nagy mértékben lecsökkenthetők a beigazítási idők.

A Crew Kft.-nél – a magyar nyomdaiparban elsőként – bevezetésre került a Subscription Modell. Ezen konstrukció szerint a Heidelberg Magyarország biztosítja a nyomtatáshoz szükséges alap és segédanyagokat, szerviz és instruktori tevékenységeket.

A nyomtatáshoz szükséges anyagok konszignációs raktári megállapodás alapján, a Heidelberg Assistant platformon keresztül kerülnek raktározásra, ill. megrendelésre.
Ezen programon jelezni lehet a napi mozgásokat, a felhasznált árucikkek fogyásait. Az anyagok minimális raktári mennyiségének elérése esetén a készletek automatikusan feltöltésre kerülnek.

Kötészet

Vágógépek

A nyomathordozók vágását egy Polar 92Xplus és egy Schneider Senator78 precíziós vídia késes vágógépen végezzük. Mindkét gép számítógép vezérlésű, programozható: így a visszatérő munkák vágási paraméterei eltárolhatók, és szükség esetén előhívhatóak.

Hajtogató gépek:
A nyomott ívek hajtása (készre, ill. tovább feldolgozásra) hajtogató gépeken történik, melyek a következők.

Stahlfolder KH-56:
B/2-es formátumú, félautomata berendezés, mely 6 táskával és 2 kereszthajtó egységgel rendelkezik. kapacitása: 30.000 ív/óra.

Sthalfolder TI-52:
B/2-es formátum, félautomata. 4 táskával és 1 kereszthajtó egységgel felszerelve. Teljesítménye: 30.000 ív/óra.

Stahlfolder TI-36:
B/3-as formátumú, kisebb méretű nyomatok hajtására használható. 4+4 táskával rendelkezik, és hajtogatási sebessége szintén eléri a 30.000 ív/óra teljesítményt.

Horizon CRF-362:
B/3-as formátumú, biegelő, perforáló, hajtogató gép. Főleg magasabb grammsúlyú, alacsonyabb példányszámú nyomtatványok feldolgozására alkalmas.